مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
گزارشی از آمار زنان قربانی تروریسم در ایران | هشتم مارس «روز جهانی زن» نام‌گذاری شده است

گزارشی از آمار زنان قربانی تروریسم در ایران | هشتم مارس «روز جهانی زن» نام‌گذاری شده است

  • کد خبر: ۳۲۰۸۵۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور ایران) به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن، گزارشی آماری از زنان ایرانی که از ۲۲بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۳ قربانی جنایات گروه‌های تروریستی شده‌اند، ارائه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هشتم مارس در گاه‌شمار جهانی به‌عنوان «روز جهانی زن» گرامی داشته می‌شود. به همین مناسبت، بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور ایران) گزارشی آماری از زنان ایرانی که از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۳ قربانی جنایات گروه‌های تروریستی شده‌اند، ارائه کرده است. شگفت‌آور اینجاست که بسیاری از این گروه‌های تروریستی از سوی کشور‌های غربی، که خود را پرچمدار حقوق زنان می‌دانند، حمایت می‌شوند و رهبرانشان در این کشور‌ها ساکن‌اند.

بر اساس دائره المعارف ۲۳۰۰۰ شهید ترور جمهوری اسلامی ایران، ۶۴۹ زن به دست گروه‌های تروریستی به شهادت رسیده‌اند. همه این شهدا زن، مسلمان بوده‌اند که از این میان، ۳۹۰ نفر شیعه و ۲۵۹ نفر سنی‌اند. در میان این شهدا، خردسال‌ترین‌شان ثنا پردل، نوزادی دو ماهه است که در ۲۴ آذر ۱۳۸۹، هم‌زمان با تاسوعا، در چابهار به همراه مادرش قربانی عملیات انتحاری گروهک تروریستی جندالله شد. مسن‌ترین شهید نیز گل‌جهان مرادزاده، بانویی ۸۶ ساله است که در ۳ مرداد ۱۳۶۷، در جریان عملیات «فروغ جاویدان» گروهک منافقین، جان خود را از دست داد.

نخستین شهید زن ترور در ایران، لیلا رستمی، ۴۲ ساله، بود که در ۲۸ اسفند ۱۳۵۷ در سنندج به دست گروهک کومله به شهادت رسید. آخرین شهید تاکنون نیز معصومه کرباسی، فعال رسانه‌ای ۴۴ ساله است که در ۲۸ مهر ۱۴۰۳ در بیروت، به دست رژیم تروریستی صهیونیستی جان باخت.

اگر بخواهیم از میان این شهدا، چهره‌هایی برجسته را نام ببریم، می‌توان به میترا (زینب) کمایی، دختری ۱۵ ساله، و سکینه سندگل، زنی ۳۱ ساله، اشاره کرد. زینب کمایی به دلیل پایبندی به باور‌ها و ارزش‌هایش، مظلومانه به دست منافقین به شهادت رسید و سکینه سندگل نیز در لحظه‌ای که به نوزادش شیر می‌داد، همراه با فرزندش قربانی انفجار انتحاری جندالله شد.
بیشتر شهدای زن ترور، خانه‌دار (۴۱۹ نفر)، دانش‌آموز (۸۵ نفر)، دانشجو (۷ نفر) و معلم (۶ نفر) بوده‌اند. گروهک‌های تروریستی منافقین، کومله، داعش، حزب دمکرات کردستان و گروه‌های تکفیری در شمار گروه‌هایی هستند که اکثریت زنان قربانی به دست آنها به شهادت رسیده‌اند.

از نظر جغرافیایی، استان‌های کردستان و آذربایجان غربی با ۱۴۷ و ۱۳۴ شهید، بیشترین قربانیان زن ترور را داشته‌اند. همچنین ۱۳۴ نفر از این شهدا در خارج از ایران، عمدتاً به دست داعش و گروه‌های تکفیری، به شهادت رسیده‌اند.

برای آگاهی بیشتر درباره شهدای زن ترور، می‌توانید به اینفوگرافیک زیر نیز مراجعه کنید.

گزارشی از زنان قربانی تروریسم در ایران| هشتم مارس به نام روز جهانی زن نامگذاری شده است

منبع: بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور ایران)

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.